Jablkobraní

23. září

Přijďte poděkovat za letošní úrodu a ochutnat tradiční

i netradiční dobroty z jablek a dalších plodů podzimu.

Budeme moštovat, péct koláče, vařit povidla a mnoho dalšího.

 

Otevřeno 10:00 – 17:00
Co bude k vidění?
po celý den:
– moštování
– sušení křížal
– vaření jablečných povidel
– keltská podzimní kuchyně
Jaké připravujeme přednášky?
– Staré odrůdy ovoce – Zdena Koberová
– Pravěká kuchyně a zemědělství – Blanka Zelená
– Keltská dubová pohádka – čtení pro děti
Co bude k vyzkoušení?
– moštování
– sušení křížal
– pečení jablek
– ochutnávky keltské kuchyně
– pečení placek a jablečných koláčků
– podzimní jablíčkové hraní a tvořivá dílnička
POZOR, pořádáme soutěž pro veřejnost! – Umíte upéct ten nejlepší jablečný koláč?  – přineste nám ho do skanzenu nejpozději v 11:00 (i s kontaktem na pekaře a s receptem).
Návštěvníci budou moci ochutnávat a hlasovat, v 16:30 vyhlásíme vítěze a předáme ceny.
Soutěže se mohou zúčastnit všichni bez rozdílu: návštěvníci, dobrovolníci, zaměstnanci i Keltové! 😉

Zemi Keltů podporuje

obr1 obr1 obr1 obr1 obr1 obr1 obr1