KELTSKÁ BAŠTA + MEDOKVAS
21. a 22. srpna 2021
Ochutnáte speciality keltské kuchyně a medové nápoje.
Poznáte dříve běžné ale dnes už zapomenuté pokrmy.
Zajímá vás, co jedli Keltové a jak si jídlo připravovali? Pak vyrazte 21. a 22. srpna na akci s názvem Keltská bašta do Keltského skanzenu Nasavrky. Kromě toho, že si odnesete spoustu informací, můžete zde také keltské pochoutky ochutnat a inspirovat se receptem, který využijete i v současné kuchyni. Prohlédnete si navíc i to, jak Keltové žili a v jakých domech bydleli.
Na návštěvníky čeká hned několik zastávek, na kterých budou připraveny keltské pokrmy, společně se naučíme, jak vařili naši předkové a uvidí také, jak Keltové uměli hodovat a užívat si života.
Brány Keltského skanzenu budou otevřeny po oba dny od 9 do 17 hodin, program bude probíhat od 10 do 16 hodin. Na návštěvníky čeká přednáška na téma stravování v době železné, komentovaná prohlídka skanzenu, ochutnávka keltských nápojů. Ve skanzenu budou tři stanoviště, na nichž bude možné ochutnat keltské pokrmy. Na jednom z nich se bude opékat jehně, další zastávka bude vonět medem. Také si poslechnete přednášku na téma včely v pravěku. Na poslední zastávce nahlédnete do keltské kuchyně, kde si vyrobíte keltské placky, připravíte si chutné kaše, pomazánky a čaje.