Jablkobraní

Podzim je tady a s ním spousta jablek, která je potřeba zpracovat. Přijďte a pomozte nám lisovat mošt, vařit povidla a sušit křížaly tak, jak to dělali naši předkové. K ochutnání pak budou i další sezónní keltské dobroty.
Není třeba se bát ani zimy, zahřát se můžete u železářské pece nebo v kovárně, neboť budeme opět tavit železnou rudu a kovat!

Program akce:

9:00 – Otevření bran skanzenu
10:00 – Krátká přednáška o tavbě a zpracování železné rudy (u kovárny)
10:30 – Přednáška Zdraví z přírody – jablka, včely, med
11:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
13:00 – Přednáška o keltském železářství (u kovárny)
15:00 – Komentovaná prohlídka skanzenu
16:00 – Povídání o využití jablek – ukázka moštování a ochutnávka
17:00 – Zavření bran skanzenu

Po celý den – ochutnávky keltské kuchyně, pečení placek, lisování moštu, sušení křížal, sladká kuchyně – jablkové koláče, alkoholické nápoje z jablek, tavba železné rudy a keltská kovárna.

Vstupné:
základní 130,- / zlevněné 70,- / rodinné 350,-

 

Aktuální informace najdete na našem Facebooku


Zemi Keltů podporuje

obr1 obr1 obr1 obr1 obr1 obr1 obr1