ZRUŠENO !!! JABLKOBRANÍ: Přijďte poděkovat za letošní úrodu
Podzim je tady a s ním spousta jablek, která je potřeba zpracovat. Přijďte a pomozte nám lisovat mošt, vařit povidla a sušit křížaly tak, jak to dělali naši předkové. K ochutnání pak budou i další sezónní keltské dobroty.
Není třeba se bát ani zimy, zahřát se můžete u ohně nebo horkou medovinou!
Program akce:
10:00 Otevření bran skanzenu
11:00 Přednáška o podzimní keltské kuchyni
14:00 Pečení chleba v hliněné peci
15:00 Přednáška o podzimní keltské kuchyni
16:00 Zavření bran skanzenu
10:00 Otevření bran skanzenu
11:00 Přednáška o podzimní keltské kuchyni
14:00 Pečení chleba v hliněné peci
15:00 Přednáška o podzimní keltské kuchyni
16:00 Zavření bran skanzenu
Po celý den – ochutnávky keltské kuchyně, pečení placek, lisování moštu, sušení křížal, sladká kuchyně – jablkové koláče, alkoholické nápoje z jablek a možná i keltská kovárna.
Těšíme se na vás ![🙂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
![🙂](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png)
Foto: Jaromír Zajda Zajíček
Fotogalerie z předešlých let: https://www.zonerama.com/fotozajda/Album/4642215
![](https://zemekeltu.cz/wp-content/uploads/2020/09/2020_09_10-Jablkobrani-A5-722x1024.jpg)