JABLKOBRANÍ: Přijďte poděkovat za letošní úrodu

Podzim je tady a s ním spousta jablek, která je potřeba zpracovat. Přijďte a pomozte nám lisovat mošt, vařit povidla a sušit křížaly tak, jak to dělali naši předkové. K ochutnání pak budou i další sezónní keltské dobroty.
Není třeba se bát ani zimy, zahřát se můžete u ohně nebo horkou medovinou!
Program akce:
10:00 Otevření bran skanzenu
11:00 Přednáška o podzimní keltské kuchyni
14:00 Pečení chleba v hliněné peci
15:00 Přednáška o podzimní keltské kuchyni
16:00 Zavření bran skanzenu
Po celý den – ochutnávky keltské kuchyně, pečení placek, lisování moštu, sušení křížal, sladká kuchyně – jablkové koláče, alkoholické nápoje z jablek a možná i keltská kovárna.
Těšíme se na vás 🙂
Foto: Jaromír Zajda Zajíček

Zemi Keltů podporuje

obr1 obr1 obr1 obr1 obr1 obr1 obr1